+ 389 2 609 0218 contact@lblaw.com.mk

Адвокат за оигурување и штети

Осигурителните компании заработуваат кога не исплаќаат

Вистински обештетени

Пазарот на осигурување во Република Македонија секојдневно се развива, па им овозможува на осигурителните компании да ја зацврстат својата позиција во договорите за осигурување. Ваквите компании вложуваат во уредување на општи и посебни услови кои често се неповолни за осигурениците и креираат причина за одбивање на надоместот кон осигуреникот.

Осигурителните компании во голем број случаи лесно ја искористуваат позицијата на странката која се јавува без адвокат со цел да исплатат надомест под законските и договорните стандарди. Од друга страна, кога пред осигурителната компанија оштетениот е претставуван од страна на стручно лице, понудата за надаомест секогаш е адекватна и соодветна со цел осигурителната компанија да одбегне судска постапка која би и направила повеќе трошоци.

Нашата канцеларија има добро развиена мрежа на експерти од соодветни области (медицински, машински и други вешти лица), кои заедно со нас вистински ќе ја утврдат висината на надоместот кој Ви припаѓа.

Од овие причини, не секогаш одлуките на осигурителните компании се во сооднос со законските и договорните одредби. Поради тоа, преку искуството на нашата адвокатска канцеларија ќе бидете во можност да го реализирате побарувањето за материјална или нематеријална штета во полн износ, кое произлегува од полиса/договор за:

Адвокатската канцеларија Лаличиќ и Бошкоски ќе Ве застапува во постапки против секоја осигурителна компанија, во однонс на обештетување од штети кои произлегуваат од:

W

Автоодговорност

W

Осигурување од несреќен случај и патничко осигурување

W

Повреди, скршеници и други случаи на нематеријална штета од колективно осигурување

W

Домаќинско осигурување и осигурување од пожар

W

Каско осигурување

W

Сите останати видови на имотно осигурување

W

Животно осигурување

Контактирајте не

contact@lblaw.com.mk

+ 389 2 609 0218

ул. Македонија бр. 11/1-5, 

Скопје

Посетете ја нашата канцеларија

ул. Македонија бр. 11/1-5, Скопје

Пратете ни mail

contact@lblaw.com.mk
(меѓутоа останете вклучени, пробуваме да вратиме за 15 минути)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Јавете ни се

+ 389 2 609 0218

Закажете состанок преку интернет врска

Кажете ни кое време Ви одговара, и можеме да организираме состанок преку видео врска

Пишете ни или јавете се на

+ 389 78 884 304

Обичен, Viber, WhatsApp, Skype

Office

str. Makedonija no. 11/2-5
Skopje, Macedonia

Contact Us

contact@lblaw.com.mk
+ 389 2 609 0218

Lalicic & Boskoski Law Office