+ 389 2 609 0218 contact@lblaw.com.mk

Регулирање на престој

Добредојдени согласно закон

Регулирањето на Вашиот престој е од огромно значење

Странските државјани во Македонија ги имаат правата и обврски утврдени со македонското законодавство и потпишаните меѓународни договори.

Меѓутоа, македонскиот Закон за странци нуди многу комплициран систем за регулирање на престојот што допринесува за дополнителни тешкотии за секој кој има интерес да го регулира престојот во Македонија.

Поради оваа причина, преку искуството на нашите адвокати, ние во адвокатската канцеларија “Лаличиќ и Бошкоски” сме во можност да Ви ги обезбедиме следните услуги во врска со регулирање на престој на странци:

W

Регулирање на привремен престој врз основа на работа (работна виза)

W

Регулирање на привремен престој врз основа на школување или студии, учество во меѓународни програми за размена на студенти или студенти, специјализација, стручно образование или практична обука, научно истражување

W

Регулирање на привремен престој врз основа на друга основа, како што се сместување во установи за стари лица, лекување, семејно обединување или хуманитарни причини, регулирање на дозвола за постојан престој

W

Други постапки поврзани со регулирање на престој за странци

Контактирајте не

contact@lblaw.com.mk

+ 389 2 609 0218

ул. Македонија бр. 11/1-5, 

Скопје

Посетете ја нашата канцеларија

ул. Македонија бр. 11/1-5, Скопје

Пратете ни mail

contact@lblaw.com.mk
(меѓутоа останете вклучени, пробуваме да вратиме за 15 минути)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Јавете ни се

+ 389 2 609 0218

Закажете состанок преку интернет врска

Кажете ни кое време Ви одговара, и можеме да организираме состанок преку видео врска

Пишете ни или јавете се на

+ 389 78 884 304

Обичен, Viber, WhatsApp, Skype

Канцеларија

 

ул. Македонија бр. 11/1-5, 

Скопје, Македонија

Контакт

contact@lblaw.com.mk
+ 389 2 609 0218

Адвокатска канцеларија Лаличиќ и Бошкоски

ул. Македонија бр. 11/1-5, Скопје, Р. Македонија